Activiteiten

Behandeling

In haar therapeutische behandelingen  maakt Désirée Groen  gebruik van manuele lymfedrainage en lymftaping. Zonodig worden deze behandeltechnieken gecombineerd.

Voor de behandeling met manuele lymfedrainage kan gedacht worden aan o.a.: herstel na  sportblessures, littekens, stress, huidproblemen, restless legs, migraine en chronische sinusitis.

Lymftaping is het op een specifieke manier aanbrengen van een speciaal soort tapemateriaal met als doel het verbeteren van de lymfecirculatie.Goede resultaten zijn te verkrijgen bij de afvoer van vocht uit een oedemateus gebied en bij de behandeling van littekens. In combinatie met lymfedrainage zorgt lymftaping voor een continue drainage-effect.

Opleidingen

In het privé-opleidingstraject is het mogelijk om de lymfedrainage van hals/gezicht te leren, delen  van het  lichaam ,en de technieken van Lymftaping.

Daarnaast behoren bij- en nascholing lymfedrainage en examentraining voor de Anbosregistratie voor Schoonheidsspecialisten  tot de mogelijkheden.

De privétrainingen  worden bij voorkeur op locatie gegeven. Een cursus op maat is altijd bespreekbaar, mits er basiskennis anatomie/fysiologie/pathologie aanwezig is. 

Intervisie is voor 1-2 personen mogelijk in Leidschendam, vanaf 4 personen op lokatie.

Als free-lance docente verzorgt  Désirée Groen  voor diverse opleidingsinstituten een compleet opleidingstraject, losse cursus of workshop lymfedrainage, eventueel in combinatie met lymftaping.  Voor informatie hierover kan contact worden opgenomen met het betreffende opleidingsinstituut. Hun gegevens staan vermeld onder de button 'Cursusagenda'.   

Advies en Ontwikkeling

Supervisie  
Voor gediplomeerde MLD-masseurs en oud-cursisten bestaat de mogelijkheid om digitaal advies in te winnen voor problemen die zich in hun praktijk voordoen op het gebied van de lymfedrainage en lymftaping.

Voor langdurige supervisie wordt een klein vergoeding berekend.

Filmopname's Manuele lymfedrainage
Désirée Groen heeft in eigen beheer 3 films opgenomen, allen volgens de Dr. Voddermethode.Op de eerste film wordt de behandeling van hals en gezicht uitvoerig en gedetailleerd in beeld gebracht. Op de tweede film wordt de behandeling van het gehele lichaam getoond.De derde film toont de Speciale Technieken van de MLD. Alle films staan op een USB stick en zijn via email te bestellen.

Lesboeken
Voor alle opleidingsaktiviteiten is er eigen cursusmateriaal ontwikkeld. De syllabi van MLD gezicht en van MLD lichaam  zijn via email te bestellen.